Bäumler Forster Studio

Wilson, Andrew, , The Gap, Brisbane, Australia, 2008.

Attached Files (Some files may be inaccessible until you login with your UQ eSpace credentials)
Name Description MIMEType Size Downloads
WilsonA_Baumler_Foster_Studio.pdf Photo application/pdf 445.53KB 51
Designer Wilson, Andrew
Project name Bäumler Forster Studio
Location The Gap, Brisbane, Australia
Project description This is a musicians’ and writers’ studio – twenty-seven and a half square metres, triangular, framed in timber and clad internally and externally in plywood. It was completed in February 2008. Located in the suburb of The Gap in Brisbane, it was built into a leftover corner of the backyard behind a small detached house. It addresses the backyard front-on. It is an urban artefact secreted into a super-abundant suburban garden setting. It has a formal presence and reveals the difference between the two plywood surfaces inside and out through occupation. It is assiduously craft-reductive, privileging buildability, affordability and material experience.
Project start date 2007-02-01
Date of completion 2008
Place published Brisbane, Australia
Total pages 1 Design project
Subject 120101 Architectural Design
Keyword Original Creative Works - Design/Architectural work

 
Versions
Version Filter Type
Citation counts: Google Scholar Search Google Scholar
Access Statistics: 117 Abstract Views, 51 File Downloads  -  Detailed Statistics
Created: Fri, 30 Jan 2009, 14:09:06 EST by Mr Andrew Wilson on behalf of School of Architecture